Розпочалася інтерактивна практика у магістрів спеціальності Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості)

1 вересня 2021 року розпочалася інтерактивна практика у здобувачів спеціальності 015.36 Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості) другого (магістерського) рівня вищої освіти на базі Науково-методичного центру професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницький області.
Привітала магістрів з початком практики директорка Центру – Шевчук Людмила Іванівна. Вона представила співробітників – керівників від бази практики, які будуть проводити з майбутніми педагогами професійного навчання демонстраційні заняття на основі дистанційних технологій навчання: Сиско Наталію Миколаївну, Лужняк Людмилу Володимирівну та Шармалюк Олену Леонідівну. Передувала інтерактивній практиці кропітка спільна робота над Програмою та методичними рекомендаціями.
Форма проведення практики онлайн обрана не випадково. Це відповідь на сучасні виклики, з якими стикаються педагоги під час організації освітнього процесу, та реалізація побажань магістрів ознайомитися із сучасним інструментарієм інтерактивної взаємодії.

Перше заняття на тему «Методика проведення вебінара в освітньому процесі» провела Людмила Володимирівна Лужняк. Вона розповіла магістрам про освітні платформи, за допомогою яких можна проводити онлайн зустрічі. Людмила Володимирівна розкрила теоретичні основи підготовки та проведення вебінару, а також детально охарактеризувала інструменти для організації занять у формі вебінарів: інтерактивні дошки, сервіси для проведення онлайн опитувань, створення інтерактивних вправ та підтримки зворотного зв’язку. З окремими сервісами магістри мали змогу ознайомитися під час практичної частини заняття (можливостями платформи ZOOM, сервісом для проведення, оцінювання та аналізу набутих знань Google Форми, онлайн-сервісом для інтерактивних завдань Kahoot, можливостями використання інтерактивної дошка Jamboard для спільної роботи з учасниками вебінара тощо.
Щиро дякуємо колегам Науково-методичного центру професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницький області за співпрацю та з нетерпінням чекаємо наступного заняття, яке буде присвячене методиці проведення майстер-класу.