Виставка художніх творів майстринь з Хмельниччини

11 січня 2024 року у Хмельницькому обласному навчально методичному центрі культури і мистецтв відкрилась виставка художніх творів «Творіння краси» майстринь декоративного мистецтва Олени ПАНЧУК з міста Хмельницького та Оксани ЦИМБАЛЮК з Дунаївців.

Олена Панчук залюблена в іграшку, тому всю свою майстерність і фантазію вкладає у її виготовлення. Загалом на виставці представлено 16 шитих іграшок Олени ПАНЧУК, в основному, за мотивами творів Марії Приймаченко.

М’які іграшки Олени ПАНЧУК занурюють у чарівний СВІТ КАЗКИ і створюють чудовий настрій для всіх, хто їх споглядає. Вони вселяють оптимізм і віру у те, що краса і талант нашого народу переможуть зневіру, жах війни і допоможуть вистояти українцям у боротьбі за власну ідентичність, волю і землю. Бо не може народ з таким міцним і глибоким корінням не подолати все те зло, що принесли чужинці-московити на нашу землю.

Уже більше двадцяти років займається витинанням майстриня з Дунаївців Оксана ЦИМБАЛЮК. Кожна з її витинанок вражає дрібною деталізацією, цікавими сюжетами та ювелірно вирізаними деталями. На цій виставці представлено 38 її витинанок.

Після огляду експонатів виставки та знайомством з творчістю мисткинь, всі бажаючі мали змогу долучилися до майстер-класів, які вони провели. Тож викладачі та студенти кафедри технологічної та професійної освіти і декоративного мистецтва долучилися до опановування технологіями виготовлення м’яких іграшок та витинанки.

Після заходу учасники майстер-класів зробили спільне фото.

Студенти і викладачі кафедри технологічної та професійної освіти і декоративного мистецтва вдячні навчально-методичному центру за завжди цікаві і пізнавальні заходи, за підтримку майстрів і творчої молоді.