Участь здобувачів кафедри в інтелектуальному онлайн-турнірі «Українська вишиванка: оберіг, мистецтво, культурний код»

19 травня 2023 року команда «Унікальний код», до якої входили здобувачі освіти, що навчаються за освітніми програмами «Середня освіта трудове навчання та технології, інформатика», «Професійна освіта. Технологія виробів легкої промисловості» кафедри технологічної та професійної освіти і декоративного мистецтва під керівництвом к.т.н. Міщенко Олени Володимирівни, взяла участь в інтелектуальному онлайн-турнірі «Українська вишиванка: оберіг, мистецтво, культурний код».

Координаторами заходу виступили Київським національний університет культури і мистецтв та Харківська державна наукова бібліотека.

У програмі турніру: представлення команд, доповідь на тему «Молоді про українську вишивку: традиція та сучасність», дефіле вишиванок Гуцульщини, гра на платформі Кахут.

У турнірі прийняли учать 137 учасників з 23 закладів освіти України, які на час заходу знаходились у різних областях України та за кордоном.

Команда від кафедри ТПО і ДМ складалась зі студентів: Давидюк Анастасії (гр. ТНс-22-1), Веремчук Марії (гр. ТНс-22-1), Чижевської Катерини (гр. ТНс-22-1), Слабіцької Наталії (гр. ПОшс22-1) та Кобак Оксани (гр. ПОшм-22-1).

Вікторина являла собою тестове поле з 20 питань за темою турніру: техніки вишивання, регіональні назви вишиваних сорочок, символізм вишитих узорів тощо.

Команда нашої кафедри «Унікальний код» виступила під гаслом:

Узор вручну, широка планка,

Легенький запах ковели.

Моя сорочка вишиванка ,

Вся ніби сплетена з трави.

Дніпра потоки, степ , простори,

По лівій, правій стороні.

Червоно – чорні всі узори,

Мережив ряд на полотні.

Наприкінці зустрічі учасники запропонували варіанти визначення Культурного коду нації.

За результатами заходу команду «Унікальний код», до якої входили здобувачі освіти, що навчаються за освітніми програмами «Середня освіта трудове навчання та технології, інформатика», «Професійна освіта. Технологія виробів легкої промисловості» кафедри технологічної та професійної освіти і декоративного мистецтва під керівництвом к.т.н. Міщенко Олени Володимирівни було нагороджено дипломом.

Дякуємо організаторам за чудові емоції та нові знання!

Вітаємо усіх зі Святом вишиванки!