Відкрите заняття старшого викладача кафедри технологічної та професійної освіти і декоративного мистецтва Богдана Крулика для викладачів образотворчого мистецтва

22 лютого 2023 року старший викладач кафедри технологічної та професійної освіти і декоративного мистецтва Богдан Крулик взяв участь в обласному семінарі викладачів образотворчого мистецтва мистецьких шкіл, що проходив на базі Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва. В рамках семінару Богданом Володимировичем було проведено заняття на тему: «Сучасні підходи до викладання предмету «Рисунок» в класах образотворчого мистецтва»

Під час заняття було окреслено ключові моменти викладання рисунку у мистецьких школах та закладах вищої освіти, що здійснюють підготовку фахівців мистецьких спеціальностей. Запропоновано підхід до викладання предмету – поєднання прийомів академізму із стилізацією та інтерпретацією у виконанні рисунків.

Виклад матеріалу супроводжувався презентацією. Зокрема, було продемонстровано слайди з світлинами творчих доробок студентів кафедри, проілюсторвано особливості компонування та зображально-виражальну мову.

На завершення заняття слухачам було запропоновано виконати творчі роботи. На основі простого натюрморту, графічними матеріалами з використанням прийомів стилізації та/або інтепретації. Всі присутні чудово впоралися з поставленим перед ними завданням.