Участь викладачів кафедри у проєкті «Наукою вишиваємо Україну»

Під час чергового засідання Науково-художньої ради Хмельницького національного університету, 22 листопада 2022 року, д.пед.н., професор, завідувачка кафедри Ірина Андрощук, к.пед.н., доцент Лариса Корницька, к.пед.н., доцент Вікторія Хренова та старший викладач кафедри Богдан Крулик долучилися до вишивання фрагменту карти Хмельниччини з використанням кольорових комбінацій і технологій, притаманних даному регіону України.

Ідея проєкту «Наукою вишиваємо Україну» виникла й опрацьовувалась Радою молодих учених при Міністерстві освіти і науки України ще наприкінці 2021 року, знайшовши новий зміст і активний розвиток уже в нових реаліях. Вбачається, що вишита карта буде передана до Верховної Ради України, як оберіг для держави і тих, хто віддано піклується про її майбутнє.

За ініціативи голови Наукового товариства студентів та молодих вчених ХНУ Ольги Параски, Хмельницький національний університет є координатором проєкту «Наукою вишиваємо Україну» на Хмельниччині.

Таким чином, наукові працівники Хмельницького національного університету символічно єднаються з усіма вітчизняними науковцями в спільних прагненнях відродження та зміцнення України у створенні великої вишитої мапи України, як символу єдності та оберега для держави і тих, хто віддано піклується про її майбутнє.

Детальніше про проєкт на сайті РМУ при МОН ysc.in.ua