Виставка живописних та графічних робіт “Історія в камені” української живописиці, членкині НСХУ Неллі Павлової

28 липня 2022 року, в День Української Державності, в Хмельницькій обласній бібліотеці для дітей імені Т. Г. Шевченка відбулося відкриттям виставки робіт “Історія в камені” української мисткині, членкині Національної спілки художників Украї́ни Неллі Павлової. Відвідали захід і привітали художницю від колективу кафедри Лариса Коринцька та Вікторія Хренова.

В експозиції представлено п’ятнадцять робіт, серед яких – 10 живописних, 5 графічних. На картинах перед глядачами постають архітектурні пам’ятки України, зокрема й будинки нашого рідного міста, які так любить і зображує на своїх полотнах художниця. На картинах можна побачити й архітектурні пам’ятки таких міст, як Львів, Одеса, Київ.

Під час відкриття виставки Неллі Павлова продемонструвала результати кропіткої праці не лише як художниці, а й як дослідниці – альбом, що містить світлини її творів з історичною довідкою про кожну з будівль, яку вона у свій час зобразила на полотні. Мисткиня розповіла багато цікавого про вулиці та будівлі старого Проскурова, в яких колись вирувало життя.

З відкриттям виставки місткиню вітали: голова Хмельницького міського Товариства української мови імені Тараса Шевченка – Зоя Діденко; художники – Яків Павлович, Лариса Корницька; голова Хмельницької обласної організації Національної спілки художників України – Микола Мельничук. Привітати художницю із відкриттям виставки прийшли однодумці, колеги, друзі.

Збереження історичних пам’яток, історії відіграє надзвичайно важливу роль у нашому становленні. Дякуємо Неллі Павлової за її творчість та пишаємося знайомством з видатною мисткинею. Маємо сподівання, що старовинні будівлі нашого міста й інших міст України  будуть дбайливо зберігатися, реставруватися, милувати око та продовжувати історію нашої держави крізь століття.