Майстерка “Розпис подільської писанки” для студентів Хмельницького національного університету

26 квітня 2024 року для студентів Хмельницького національного університету було організовано майстерку “Розпис подільської писанки”. Захід організовано за підтримки кафедри технологічної та професійної освіти і декоративного мистецтва та Наукової бібліотеки Хмельницького національного університету. Майстерку провела Олена Самборська, кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри технологічної та професійної освіти і декоративного мистецтва.

До заходу долучились студенти із гуманітарно-педагогічного факультету, факультету міжнародних відносин та права та факультету інформаційних технологій.

Під час майстерки учасники ознайомились із особливостями та зразками подільських писанок, їх орнаментикою та кольоровою гамою, дослідницькими працями етнографів ХІХ-ХХ століть, літературними виданнями про писанку та писанкарство, майстрами-писанкарями Поділля та України.

Студенти мали змогу виготовити один із зразків подільської писанки у традиційній восковій техніці. Також Олена Самборська ознайомила учасників із особливостями фарбування писанок природними барвниками.

Працівники Наукової бібліотеки Хмельницького національного університету підготували тематичну книжкову експозицію “Чарівний світ писанки”, де учасники майстерки мали змогу ознайомитись із різними літературними виданнями, присвяченими писанкарству.

Щиро дякуємо студентам, що приєднались до заходу та отримали позитивні емоції під час виготовлення писанки!