Участь викладачів кафедри у вебінарі «Декоративні розписи України. Миколаївський розпис – повернення із забуття (історія, відродження, популяризація). Основні елементи розпису»

27 грудня 2023 року викладачі кафедри технологічної та професійної освіти і декоративного мистецтва к.пед.н., доцент Вікторія Хренова та к.пед.н., ст. викладач Олена Самборська взяли участь у вебінарі «Декоративні розписи України. Миколаївський розпис – повернення із забуття (історія, відродження, популяризація). Основні елементи розпису», що проводився в рамках VIIІ Міжнародного двотурового фестивалю мистецтв «Yula Art Fest» для керівників учасників конкурсу.

У якості спікера вебінару виступила Клименко Лідія Іванівна – вчителька початкових класів Миколаївського ліцею та керівниця гуртка декоративно-ужиткового мистецтва «Джерело» Комунального закладу «Центр позашкільної освіти» Губиниської селищної ради Новомосковського району Дніпропетровської області, вчитель-методист.

Під час вебінару було висвітлено питання історії та розвитку Миколаївського розпису, охарактеризовано композицію, кольорове вирішення, мотиви, технологічні особливості його виконання.

Лідія Іванівна наголосила також на тому, що традиційно Миколаївський розпис виконувався саме на зеленому фоні.

Дякуємо спікеру за надзвичайно корисний та актуальний матеріал, за кропітку працю з відродження та популяризації декоративного розпису України – Миколаївського розпису.