Вітаємо Анастасію Гевко з перемогою у конкурсі «ПОДІЛЬСЬКА ПАЛІТРА»

Вітаємо Анастасію ГЕВКО та її керівника ст. викладача кафедри Сергія ДУБОВИКА з перемогою в Обласному мистецькому конкурсі імені Людмили і Миколи Мазурів «Подільська палітра». Нагородження відбулося в Хмельницькому обласному художньому музеї 6 грудня 2023 року.

Цей конкурс був заснований далекого 2000 року науковцями ХОХМ та головним редактором газети «Проскурів» Богданом Теленьком, з метою вшанування пам’яті подільської художниці Людмили Мазур.

З 2016 року артзмагання отримало назву мистецького конкурсу імені Людмили та Миколи Мазурів «Подільська палітра». Протягом усіх років свого існування конкурс мав на меті представити громаді талановитих в образотворчому мистецтві дітей та молодь Хмельниччини.

Цьогоріч воєнний стан країни не став на заваді презентації творчих здобутків дітей та творчої молоді м. Хмельницького та області. Нагородження призерів конкурсу співпало з оголошенням повітряної тривоги, тож церемонію було перенесено до музейного укриття.

Анастасія Гевко, Тетяна Гарліцька, Дмитро Мотрій – гідно представили товариство молодих митців Поділля віком від 17 до 25 років у другому турі «Подільської палітри». Зазвичай нагороду присуджуються у чотирьох номінаціях: живопис, графіка, декоративно-прикладне мистецтво та скульптура.

Анастасія Гевко представила свою роботу у номінаціїї декоративно-прикладне мистецтво з твором «Каменярі» за мотивами твору Івана Франка виконаним з деревини.

Дипломами та мистецькими подарунками від Хмельницької обласної ради нагородила лауреатів та лауреаток депутатка обласної ради, членкиня журі конкурсу Тетяна Зеленко.

Вітаємо Анастасію та її керівника Сергія Дубовика з достойною перемогою на конкурсі. Бажаємо подальших творчих досягнень і нових перемог!