Профорієнтаційний захід з учнями Хмельницького вищого професійного училища №25

14 грудня 2023 року, в межах профорієнтаційного заходу, учні Хмельницького вищого професійного училища № 25, які здобувають професію «Живописець. Оформлювач вітрин, приміщень та будівель», відвідали кафедру технологічної та професійної освіти, щоб ближче познайомилися зі специфікою спеціальності 023 «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація» в Хмельницькому національному університеті.

Відкрила захід Ірина АНДРОЩУК, доктор пед. наук, професор, завідувачка кафедри ТПО і ДМ. Вона в загальному окреслила особливості спеціалізацій «художня деревина» та «художній текстиль», за якими здійснюється освітня діяльність означеної спеціальності на кафедрі.

Далі, для учнів училища – майбутніх абітурієнтів, була проведена екскурсія навчальними аудиторіями і майстерням кафедри, де викладачі, які здійснюють навчальний процес за освітньою програмою «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво» ознайомили учнів з творчою діяльністю сьогоднішніх студентів та результатами їх семестрової роботи.

Олександр ЛІВШУН – к. пед. н., доцент, в майстерні з художньої обробки деревини показав учням роботи виконані студентами різними техніками (ажурне випилювання, маркетрі, геометричне різьблення, пірографія тощо). На столах роботи виставлені для перегляду та оцінювання – результати семестрового навчання студентів за осінній цьогорічний семестр.

Вікторія ХРЕНОВА – к. пед. н., доцент, в наступній аудиторії-майстерні розказала учням про нетрадиційні види художньої обробки різних матеріалів, однак заснованих на національних традиціях, бо ж традиції розвиваються набуваючи нових форм, нових технологій, нових сюжетів і тем.

Наступну навчальну аудиторію, де студенти спеціальності 023 ОДМ опановують дисципліни з рисунку та живопису, презентував старший викладач кафедри Богдан КРУЛИК.

Наступна майстерня з художньої обробки текстильних матеріалів, де студенти спеціалізації «художній текстиль» опановують такі техніки як: різноманітні (традиційні та експериментальні) види вишивки, килимарства, традиційне гобеленове ткання та новітню техніку нетканого гобелена (ниткографія), вовно-валяння (сухе та мокре), клаптикова техніка, макраме тощо, про які доповіла учням Лариса КОРНИЦЬКА – к. пед. н., доцент, гарант спеціальності 023 ОДМ в Хмельницькому національному університеті.

Викладачі кафедри: Вікторія Хренова, Олена Самборська, Олена Міщенко, Лариса Корницька підготували для учнів – гостей нашої кафедри, майстер-класи присвячені вже близьким різдвяно-новорічним святам, однак, повітряна тривога перервала нашу зустріч і ми змушені були звільнити приміщення і пройти в укриття.

Такі реалії нашого життя в умовах війни, проте ми вчимо і вчимося, творимо, радіємо кожному дню, щоб набуватись досвіду і досягати поставлених цілей, своєю працею допомагати країні і нашим захисникам, завдячуючи героїзму яких ми маємо змогу жити у вільній від ворога країні. ГЕРОЯМ СЛАВА!!!