Робота викладачів кафедри технологічної та професійної освіти і декоративного мистецтва в складі журі ІІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з трудового навчання

29.02.2020 та 01.03.2020 р., на базі Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та Спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №27 імені Дмитра Іваха, проходив ІІІ етап Всеукраїнської олімпіади з трудового навчання.
До складу журі входили: Андрощук Ігор Петрович – завідуючий кафедрою технологічної та професійної освіти і декоративного мистецтва, кандидат педагогічних наук, доцент (заступник голови); Лівшун Олександр Володимирович – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри технологічної та професійної освіти і декоративного мистецтва Хмельницького національного університету (член журі).

Герніченко Івана Івановича, кандидата педагогічних наук, доцента кафедри технологічної та професійної освіти і декоративного мистецтва було запрошено у якості експерта-консультанта.
Серед учасників олімпіади були учні 9 та 11 класів понад 36 закладів загальної середньої освіти міста та області. Під час практичного туру дівчата виготовляли еко-сумки, хлопці – екологічні іграшки.

 Підсумки олімпіади було відведено за результатами трьох турів (творчого, теоретичного та практичного). Розподіл призових місць відбувався за видами праці. Так, І місце серед дев’ятикласників в обслуговуючих видах праці виборола Мандзій Альона (Городоцький ліцей №4), в технічних – Мельник Артем (Красилівська ЗОШ І-ІІІ ст. №3). Серед одинадцятикласників, відповідно – Шеремета Катерина (Городоцький ліцей №4) та Санак Андрій (Полонська ЗОШ І-ІІІ ступенів №3).
Всі учасники олімпіади показали належний рівень підготовки з предмету. Особливо хочеться відзначити вибір об’єктів праці для практичного туру. Адже вирішення питань охорони довкілля, утвердження екологічної безпеки, раціонального використання природних ресурсів є актуальними та життєво необхідними.

Кандидат педагогічних наук,

доцент кафедри ТПО і ДМ

Хренова Вікторія Валеріївна.