Підвищення кваліфікації в рамках підготовки до викладання вибіркової дисципліни «Арт-терапія»

23 лютого 2023 року, в рамках підготовки до викладання вибіркової дисципліни «Арт-терапія», к.пед.н., доцент кафедри технологічної та професійної освіти і декоративного мистецтва Вікторія Хренова взяла участь у вебінарі «Арт-педагогіка та арт-терапія у роботі з обдарованими дітьми та підлітками».

Спікер – Марія Замелюк, кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри теорії та методики дошкільної освіти Комунального закладу вищої освіти «Луцький педагогічний коледж».

Під час проведення вебінару розглядалися наступні питання:

  1. Арт-педагогіка у роботі з обдарованими дітьми та підлітками.
  2. Арт-терапія як метод роботи з обдарованими дітьми та підлітками.
  3. Арт-терапевтичні техніки та вправи для роботи з батьками.

Слухачі вебінару мали можливість ознайомитися з теоретико-понятійними аспектами арт-терапії та арт-педагогіки, арт-терапевтичними техніками та особливостями їх застосування, особливостями арт-терапії в парі, техніками роботи з сім’ямі.

Важливим є й те, що завдяки детальним роз’ясненням спікера, присутні на заході навчилися інтерпретувати малюнки за: ступенем натиску олівця, особливостями ліній, розміром, ретельністю та деталізацією тощо.

Авторкою програми вебінару було презентовано підручники з Арт-терапії, які будуть корисними як педагогам, так і здобувачам освіти.

Дякуємо Марії Замелюк за такий актуальну тему та ґрунтовну її презентацію.